PİRANA’NIN VEDA GECESİ: İSMAİL UZUNER DÖVÜŞ ARENASINA VEDA ETTİ

Dünya kick boks, muay thai ve wushu sahnesinin efsanevi ismi İsmail Uzuner, uzun bir kariyerin ardından ringe veda etti. “Pirana” lakabıyla tanınan ve sporun zirvesinde geçirdiği yıllar boyunca birçok unvanı kariyerine altın harflerle yazdıran Uzuner, kariyerinin sonunu belirleyen bir jübile maçı ile göz kamaştıran bir kapanış yaptı.

Sıkletinde  dünyanın en iyisi olan profesyonel sporcu, 3 dövüş sporu (Kick Boks, Muay Thai, Wushu) dallarında wushu’da 2000-2006, 2012-2015, 2018 ve 2019 yıllarında Türkiye Şampiyonluğu, Kick Boks branşında 2011-2014 yıllarında Türkiye Şampiyonluğu, Muay Thai’de ise 2009-2012 yılları arasında Türkiye Şampiyonluğu yaşamıştır. Bununla birlikte Dünya, Avrupa ve Balkan Şampiyonlukları da kazanmış efsanevi sporcular listesindedir. Spora 10 yaşında başlayan Uzuner çıktığı 68 profesyonel maçın 59’unu kazanırken bu maçların 29’unu nakavtla kazanmış, sadece 9 mağlubiyet almıştır. 39 yaşında olan milli sporcu 31 Mayıs 2024 tarihinde jübile maçına çıkarak ve son maçını da kazanarak dünya dövüş sahnesine veda etmiştir.

Jübile maçında zafer

Düzenlenen jübile maçında, Uzuner Yunan rakibi Koumertas Emmanouil’e karşı ringe çıktı. 31 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleşen bu özel maçta, Uzuner 77 kilogramlık kategoride mücadele etti ve rakibini yenerek kariyerine zaferle veda etti. Bu maç sadece bir spor etkinliği değil, aynı zamanda Uzuner’in dövüş arenasına veda etme ve yeni bir döneme adım atma kararlılığının bir sembolüydü.

Pirana gibi dövüşüyor

Dünya sahnesinde “Pirana” lakabı ile bilinen milli sporcumuz Uzuner, bu lakabı pirana gibi dövüşüyorsun denilerek, bir yakıştırma sonucu aldığını aktardı. “Genç yıllarımda Glory’de dövüşmüştüm. Hatta Türkiye’de yaşayıp da o arenada ilk  dövüşen isim de benimdir. Orada dövüşlere katılmak için bir form doldurduğum sırada sorulardan birinde lakap isteniliyordu. Genç ve toydum, o zamanlar lakabım yoktu. Yanımdaki arkadaşımın, ‘pirana olsun sen ringde pirana gibi dövüşüyorsun’ demesiyle o gün o kâğıda pirana yazdım ve o günden sonra da öyle kaldı, şimdi eskiye gidiyorum ve düşünüyorum, pirana koymazdım ama sevenlerim ve destekleyenler seviyorlar ve bana da yakıştırıyorlar.” şeklinde ifade etti.      

“Kariyerimin sonuna gelmiş olabilirim. Fakat sporun ruhu ve rekabetçi tarafım her zaman için benimle olacak”

Kariyerinin son maçında mikrofonu eline alan Uzuner, “31 Mayıs’ta düzenlenen organizasyonda benim için en özel anlardan birisi için bir araya geldik. Ali Alkayış kardeşimin düzenlediği organizasyonda sevenlerimle bir arada olmaktan çok mutluluk duydum. Herkese minnettarım, teşekkür ediyorum. Burada bulunmamı sağlayan ve bu günlere gelmemde önemli rol oynayan annem, babam, eşim, çocuklarım ve sevdiklerim sizler benim en büyük destekçilerim oldunuz. Her zaman için beni cesaretlendirdiniz ve benimle birlikte bu yolu yürüdünüz. Siz olmadan bu başarılar ve biriktirdiğim anıların hiçbir anlamı olmazdı. Özellikle eşime bir parantez açmak istiyorum. Bana her zaman için inanılmaz bir destek sağladı. Onun varlığı benim hayatımın en büyük zenginliğiydi. Ardından çocuklarıma da bir teşekkür mesajı vermek istiyorum. Onların sevgisi ve desteği her şeyden önemlidir. Onlar benim en büyük motivasyon kaynağım oldu. Ve tabi ki bu spor dallarına başlamama vesile olan hocalarıma ve ekibime ayrıca teşekkür ediyorum. Onların yönlendirmeleri ve öğrettikleri, benim spor kariyerimin temelini oluşturdu. Onlar sayesinde bugün buradayım. Bu maç son değildi sadece geleceğin bir başlangıcıydı. Kariyerimin sonuna gelmiş olabilirim. Fakat sporun ruhu ve rekabetçi tarafım her zaman için benimle olacak. Yaşadığım başarılar benim için sonsuz bir hazinedir.” şeklinde duygularını dile getirdi.   

Genç yeteneklere öncülük

Uzuner’in spor kariyerinin sona ermesiyle birlikte, o artık genç yeteneklere rehberlik ediyor. Kendi adını taşıyan spor salonunu açarak geleceğin dövüşçülerine kapılarını açan Uzuner, deneyim ve liderliğiyle genç nesillerin dövüş sanatları sahnesinde yer edinmelerine yardımcı oluyor. Şu anda bile yetiştirdiği birçok Türkiye Şampiyonu öğrencileri bulunmaktadır.

İsmail Uzuner, kick boks, muay thai ve wushu sahnelerinde kazandığı unvanlar ve elde ettiği zaferlerle dolu bir kariyere sahip. Ancak onun mirası sadece şampiyonluklarla sınırlı değil, aynı zamanda sporun ruhu ve disiplinine olan bağlılığıyla da dikkat çekiyor. Jubile maçı, Uzuner’in dövüş arenasındaki yolculuğunu kapatırken, yeni bir başlangıcın da habercisi oldu.

Related Posts

73 YILLIK TARİH: ADNAN MENDERES STADYUMU

Adnan Menderes Stadyumu, Aydın şehrinin Efeler ilçesinde bulunan önemli bir futbol stadyumudur. 11 bin kişilik koltuk kapasitesiyle büyük spor etkinliklerine ev sahipliği yapmıştır. Stadyum ilk olarak Aydın Şehir Stadyumu adıyla hizmete açılmış ve daha sonra 1980 yılında Türkiye’nin eski  başbakanlarından Adnan Menderes’in ismini almıştır. Bu tarihi ve anlamlı isim…

Continue reading
NAKAVTLARIN KRALİÇESİ MİLLİ GURURUMUZ: HATİCE ARSLAN

Rusya’nın başkenti Moskova’da 16-20 Mayıs 2018 yılı tarihlerinde düzenlenen ve Türkiye’nin takım olarak Avrupa ikincisi olduğu Avrupa Wushu Şampiyonası’nda, gençler 48 kiloda Hatice Arslan Avrupa şampiyonu olmayı başardı. Bütün maçlarını nakavtla kazanan milli sporcunun, final müsabakasında İtalyan rakibini nakavt ederek şampiyonluğa ulaşması, Arslan’ın elde edilmesi zor…

Continue reading

You Missed

KURTULUŞ SAVAŞI’NIN İLK ŞEHİTLİĞİ: ÇAYYÜZÜ

KURTULUŞ SAVAŞI’NIN İLK ŞEHİTLİĞİ: ÇAYYÜZÜ

ÇİLEK YETİŞTİRİCİLİĞİ

ÇİLEK YETİŞTİRİCİLİĞİ

AYÇİÇEĞİ YETİŞTİRİCİLİĞİ

AYÇİÇEĞİ YETİŞTİRİCİLİĞİ

ÜÇ NESİL DEVAM EDEN GELENEK: MEST

ÜÇ NESİL DEVAM EDEN GELENEK: MEST

73 YILLIK TARİH: ADNAN MENDERES STADYUMU

73 YILLIK TARİH: ADNAN MENDERES STADYUMU

GÜVERCİNADA: KUŞADASI’NIN TARİHİ ADASI VE SIRLARI

GÜVERCİNADA: KUŞADASI’NIN TARİHİ ADASI VE SIRLARI